Norisi pajudinti kojas ir mintis? Ieškote įkvėpimo, domitės miško maudynėmis, o gal norėtumėte išbandyti, kaip gamta ir haiku padeda pereiti juodas gyvenimo pelkes? Kviečiame į projekto „Haiku gimnazija“ kūrybinį iššūkį – žygį po nuostabų Pavilnių parką ir haiku rašymą netikėtose vietose!
Ką mes veiksime? Susitiksime jaukioje terasoje Pavilnių parko pusiasalyje prie Vilnelės, gersime arbatą, sužinosime, kas yra klasikinis ir terapinis haiku. Keliausime į vakaro žygį, aplankysime parko bunkerį. Pajusime, ką mums sako miškas, vanduo, tyla, tamsa, laužo ugnis. Kursime haiku netikėtomis aplinkybėmis. Geriau pažinsime save, kitą, gamtą.
Kas ves užsiėmimą? Rašytoja, kūrybinio projekto „Haiku gimnazija“ autorė Rugilė Audenienė ir Pavilnių parką puikiai pažįstantis lauko pedagogikos mokytojas, lektorius Tomas Audenis.
Programoje: pusvalandžio pasakojimas apie haiku, žygis, Pavilnių bunkerio aplankymas, 3 haiku kūrimo užduotys netikėtose vietose, haiku skaitymas, laužas.
Kaip pasiruošti? Būkite patogiai apsirengę ir apsiavę, nes keliausime parko takeliais, užeisime į bunkerį, o paskui vakarosime prie Vilnelės. Jeigu norite, turėkite gertuvę ir užkanduką – žygiuosime, rašysime gamtoje.
Kaina: 12 eurų vietoje 27! (Renginys bandomasis, pasinaudokite proga jį patirti už draugišką sumą).
Kyla klausimų, kas gali kurti haiku? Atsakymas – visi, kurie moka suskaičiuoti skiemenis! Kodėl verta bandyti? Nes tai labai įdomus būdas pamankštinti smegenis, padirbėti su savo kūrybiškumu, mąstymu, atrasti saviterapijos kelius. O visa tai veikia dar geriau, kai šiek tiek pajudame!